Vánoční štola

Vánoce jsou za dveřmi!!

Připravili jsme pro vás recept na znamenitou vánoční štolu, kterou zvládnete snadno a rychle.

Doporučená receptura 1ks: pšeničná mouka hladká 400g, Vitalco Jemné pečivo 120 g, olej 60g, droždí 32g, voda 230g, Alginát barevný sekaný 80g, rozinky 60g, máslo a moučkový cukr (na finální potření)

Doporučený postup: Do mísy nasypeme všechny suroviny mimo alginátu a rozinek a zpracujeme hladké těsto. Přidáme alginát a rozinky a do těsta je zapracujeme, aby byly rovnoměrně rozloženy v celém těstě.

Na pomoučeném vále vyválejte obdélník, který stočte do tvaru štoly. Pokud by se štola připalovala, zabalte ji a pečte v alobalu.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 C asi 50 minut. Ještě teplou štolu potřete máslem a zasypte moučkovým cukrem Nejlépe chutná, když se uleží alespoň týden.

Prohlédněte si celé naše portfolio

Portfolio
Translate »